Nová verze vtelevizi.cz (2015)

Nový vzhled a pár nových funkcí

Chci rovnou přejít na novou verzi webu.

Od vzniku webu (2008) a posledního většího redesignu (2009) už uplynula dlouhá doba a hodně věcí se změnilo. Kromě toho, že už dávno skončil iGoogle (domovská stránka s gadgety), kvůli kterému web původně vzniknul, změnily se také výrazně způsoby, jak návštěvníci přistupují na web (mobily, tablety), největší změnou je počet kanálů – z původních <10 kanálů (ČT, Nova, Prima; Óčko a Barrandov jako bonus) je nově standardem mít kolem 20 kanálů přes DVB-T, o kabelovce nebo O2 TV ani nemluvě.

Aktuální web:

Nový design proto vypadá takto:

Nejvíc místa tak dostává výpis toho, co zrovna běží na kterém kanálu, ne dřívější nejbližší 4 hodiny. Do podrobnějšího programu je samozřejmě možné se kdykoliv překliknout, případně si do oblíbených uložit ten.

Kromě standardního výpisu do sloupců a do řádků přibyl taky jízdní řád, který je hlavně na tabletu nutnost. Přepínání mezi pohledy je nově možné snadno v menu, není nutné ho lovit v nastavení. A mohou ho měnit i neregistrovaní návštěvníci webu (stejně jako přijímané kanály – dřívější velká výtka, kterou chápu).

Další novinkou jsou 2 skiny – denní a noční. Na noční se web automaticky přepíná podle západu slunce – tuto funkci je možné vypnout a mít vždy jen denní nebo jen noční. Přes den se navíc barva horního pruhu mění podle aktuální teploty (na červenou, ani oranžovou už asi letos nedojde :)).

Mnohem lépe jde nově procházet pořady podle žánru: přímo z hlavní stránky vedou odkazy, takže je snadné se podívat, kdy běží třeba nejbližší detektivka nebo dokument.

Větší důraz dostalo také sledování pořadů z archivů (iVysílání, Prima Play apod.) – kromě toho, že u osobního programu lze najít odkazy „přehrát online“ (nově i 2 dny zpátky), vznikla nová stránka TV archiv. V ní je možné se podívat na nejoblíbenější pořady daného dne, pořady z osobního programu, personalizované tipy, co by vás mohlo zajímat, a také opět procházení podle žánrů – snadno tak najdete například zprávy nebo pořady pro děti.

Mnohem chytřejší a komfortnější je také nové hledání.

Samotná mobilní verze na oddělené doméně končí, přístupy z mobilu i počítače mají stejnou URL a mění se jen úprava webu – mobilní verze nově umožňuje (resp. bude umožňovat) všechny funkce jako plný web (včetně registrace a přihlášení skrz Facebook).

Všechny připomínky jsou vítány, buď sem do komentářů nebo pomocí žlutého odkazu vpravo dole u jakékoliv stránky na nové verzi.

Odkaz na novou verzi: vtelevizi.cz/beta
(všechna nastavení ze staré verze se objeví v nové a naopak – společná databáze)

Aktuálně se ještě dolaďuje pár drobností (informace o vložení do kalendáře, nastavení webu v mobilní verzi), ale už teď je web dostatečně použitelný pro připomínky uživatelů :).
Zatím není možné se přihlásit skrz Facebook – zde vedou odkazy do staré verze (po přihlášení je možné přejít zas do nové).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *