Na natáčení Last Week Tonight

Show Johna Olivera na HBO

Na konci newyorské části našeho výletu po USA se nám podařilo zúčastnit se natáčení na HBO vysílaného pořadu The Last Week Tonight (v ČR běží s asi několikadenním zpožděním na české HBO jako John Oliver: Co týden dal a vzal).

Získání lístků

Zní to jako, že jsme měli štěstí a šli zrovna kolem – šlo ale o dřívější přípravu. Nejprve bylo nutné na webu lastweekticket­s.com vyčíhat termíny vysílání a pak mít štěstí a ve správnou chvíli mačkat F5, dokud se neotevře formulář na přihlášení na konkrétní termín. Následně rychle vyplnit a čekat, co se stane – stejně jako boj s IS fakulty před zkouškovým.

Ani úspěšné odeslání formuláře ještě nic neznamenalo, vrátil se e-mail „jestli se do 21. neozveme, máte asi smůlu“. Až včera ráno (27.) nakonec přišel e-mail, že se uvolnila místa a ať rychle potvrdíme.

Natáčení

Příchod byl nutný do 5:30 (vše PM samozřejmě), následovala zběžná bezpečnostní prohlídka (rám a nakouknutí do batohu), pak asi dvě hodiny čekání (prý než se něco přepíše po generálce). Asi v 7 pustili obecenstvo (kolem 100 lidí) do studia, kolem 7:30 přišel rozehřívač a následně sám John Oliver, nechal si položit 5 otázek od publika a kolem 8 se začalo točit a prakticky po půl hodině skončilo. A pořad běží v 11 večer.

Nikde se nic neopakovalo, nestříhalo, kromě jedné výjimky, kdy oznámili technickou chybu a bylo nutné se vrátit asi o minutu zpátky – to jen, že v tomto pořadu se určitě netočí jedna věta víckrát a pak nevybírá nejlepší.

Byť se štáb tvářil, že je naprosto zakázané mít zaplý telefon („no airplane mode, turned off!“), nakonec to nebylo tak hrozné – po natáčení bylo možné si vyfotit studio (a dnešní vtípek), jen chtěli, ať nikdo nepoužívá sociální média do odvysílání pořadu. Sice svůj blog nepovažuji za nějaké významné médium, pro jistotu jsem s publikací článku počkal do 11:30 místního času, ať náhodou web donaldjdrumpf.com a hashtag #MakeDonaldDrumpfAgain neprozradím já.

Finální pořad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *